Egyenes út a még hatékonyabb tervezéshez
Az Eplan Experience 45 ezer felhasználó 110 ezer szoftver telepítési tapasztalatán alapuló koncepció, mely világszerte 50 országban, különböző iparágakban valósult meg.

A program alapgondolata a mérnöki munkafolyamatok hatékonyságának növelése, melyek olyan konkrét és egyértelmű versenyelőnyökhöz vezetnek, mint a rövidebb piacra kerülési idő, az optimális erőforrás-gazdálkodás és a nagyobb nemzetközi versenyképesség. Használatával az eddig bevált egyéni tervezési szokások még hatékonyabbak válnak.

Modularitás és rugalmasság Az Eplan Experience alkalmazható minden vállalatnál, mérettől, földrajzi elhelyezkedéstől, iparágtól, vagy akár még a végrehajtáshoz rendelkezésre álló időtől függetlenül is. Moduláris felépítése révén teljes összhangban működik a meglévő Eplan Platformmal. Nagyfokú rugalmasságának köszönhetően a cselekvési területek tetszőleges sorrendben követhetik egymást. 

Egyéni prioritások Az Eplan Experience nyolc speciális cselekvési területből tevődik össze, melyek maximálisan megfelelnek a felmerülő optimalizálási és hatékonyságnövelési igényeknek. Egy cselekvési területet úgy lehet meghatározni, mint egy vállalat működésének egy speciális területét, amelyet hatékonyabbá szeretnénk tenni. Az Eplan Experience program indulása során a hangsúly a Kódok és szabványok, valamint a Tervezési módszerek cselekvési területekre irányul, a prioritást az új IEC 81346 szabvány tervezési környezetbe történő gördülékeny integrálása adja.

IT-Insfrastruktúra Az IT-Infrastruktúra cselekvési terület magában foglalja az Eplan szoftverek maximális integrációját a vállalati IT-környezetbe. Ez nagy teljesítményű IT-infrastruktúrát, hibamentes, átlátható és megbízható telepítési és frissítési folyamatot garantál.

Platform-beállítások A Platform-beállítások cselekvési terület lehetővé teszi a program alkalmazás-specifikus konfigurációját az ideális munkakörnyezet kialakítása érdekében. Mindez hozzájárul a saját platform-beállítások optimális meghatározásában és végrehajtásában.

Kódok és szabványok A Kódok és szabványok cselekvési terület a készülék- és törzsadatok használatához és beállításához ad iránymutatást. Lehetővé teszi a dokumentációra és a termelésre vonatkozó összes szükséges globális szabványnak történő megfelelést. Tartalmazza az új IEC 81346 szabványt.

Termékstruktúra A Termékstruktúra cselekvési terület egyértelmű módot biztosít a berendezések és rendszerek strukturálásához. Ennek eredménye az átlátható termék és technológiai struktúra, valamint megnevezések, melyek alapot képeznek a mérnöki automatizálási módszerek és a szakterületeket átfogó együttműködés alkalmazásához.

Tervezési módszerek A Tervezési módszerek cselekvési terület a hatékony mérnöki munkához kulcsfontosságú, leginkább megfelelő tervezési módszerek kiválasztásában és végrehajtásában segít. Az ügyfelek az Eplan szakértőivel közösen elemezhetik, értékelhetik, határozhatják meg és vezethetik be a kiválasztott tervezési módszereket, csökkentve a munka mennyiségét és a projekttervezésre fordított időt.

Munkafolyamat A Munkafolyamat cselekvési terület szkriptek, API, vagy további specifikus fejlesztések segítségével lépésről lépésre értékeli és automatizálja a tervezési folyamatokat. Minimálisra csökkenti a hibalehetőségeket, integrálja a technológiai adatokat a munkafolyamatokba, és biztosítja a tervezésen belüli adatkonzisztenciát.

Folyamat-integráció A Folyamat-integráció cselekvési terület segítségével munkafolyamatok  vállalati eljárásokba történő integrálása valósul meg. Mindez a konstrukciós folyamatok és kapcsolódó ERP és PDM eljárások összekapcsolásából eredő további lehetőségek kiaknázásával érhető el.

Projektmenedzsment A Projektmenedzsment cselekvési terület segít elérni a maximális hatékonyságot a lehető legrövidebb idő alatt. Átfogó projekttervet állít össze a szabványosított végrehajtási folyamatok alapján.

Tudáspark alakul Debrecenben
A gyakorlatban gyorsan hasznosítható innovatív kutatásokat támogató tudáspark kialakítására nyert uniós támogatást a debreceni konzorcium.
A jövő repülőgépén dolgoznak
Az MTA SZTAKI vezetésével 6,7 millió eurós uniós repülőgép-fejlesztési projekten dolgoznak a szakemberek.
Jönnek a gyorsneutronos atomreaktorok
A még fejlesztés alatt álló, gyorsneutronos atomreaktorokkal lehet kinyerni a legnagyobb mértékben az uránban rejlő energiát.
Borús képet mutat a hazai felhőszolgáltatás
Az európai cégekkel ellentétben a magyar nagyvállalatok mindössze 8 százaléka használ felhőmegoldásokat, előnyeit pedig csak felületesen ismerik a cégvezetők - derül ki a Microsoft és az IVSZ közös kutatásából.
Húzórendszer a termelésben
A jövő vállalatában erősödik az informatika beépülése a folyamatokba. Lesznek szinte teljesen automatizálható folyamatok, de a termelésirányítás valószínűleg ember-gép szimbiózisra fog támaszkodni.
Get Adobe Flash player